Tack för ett inspirerande och händelserikt 2021

En hälsning från verksamhetschef Christina Åkerberg

Jag vill med dessa rader tacka dig som på olika sätt varit med oss under 2021. Det har varit ett annorlunda år på många sätt och vi har med de olika restriktionerna anpassat vår verksamhet så att skolorna ändå kunnat få ta del av vår verksamhet.

Den 1 februari är det två år sedan vi med stapplande steg tog ut den första riktningen i vår mission att alla barn och unga ska kunna hitta sin väg till jobb och/eller utbildning. Vi har inte råd att tappa någon på vägen och Ungas Möjligheter vill hjälpa till med inspiration och yrkesinformation. Vi kan bara konstatera att vi är på god väg.

Under 2021 har vi haft ute 420 inspiratörer på 400 inspirationspass. Vi har mött 6 600 elever. Tillsammans har vi skapat 34 317 möten mellan elev och näringsliv och arbetsliv och detta har vi kunnat göra mitt i en pandemi!

Kan vi nå detta resultat i en pandemi kan vi mer när allt öppnas upp.

Målet för 2022 är minst 50 digitala framtidsdagar i åk 8 och 9 och 20 framtidsdagar i gymnasiet. Under 2022 vill nå 15 000 elever och skapa 50 000 möte mellan elev och näringslivet och arbetsliv.

Ni som följer oss vet att vi erbjuder verksamhet både i grundskola och på gymnasiet. Under hösten har vi också tittat på olika lösningar så att vi kan bidra på IM-program och med nyanlända elever.

Vi vet idag att vi gör skillnad med våra Framtidsdagar och med våra inspirationspass. Våra inspiratörer gör skillnad och jag vill speciellt lyfta er i detta tack för året som gått.

Ni inspiratörer är vår styrka och vi behöver hela tiden bli fler. Vill du vara med oss och bidra med din livshistoria och dina erfarenheter för att de unga ska kunna inspireras och motiveras i sina val och studier så hör av dig till oss.

Vi vill bli många i vårt nätverk!

Vi behöver inte bara nya inspiratörer. Vi behöver stödmedlemmar. Vi behöver nya samarbetspartners och fler kommunavtal.

Innan du stänger ner och loggar ut – stöd oss i handling!

Skänk en julgåva till oss eller bli stödmedlem redan idag!

 

Varma hälsningar / Christina Åkerberg


Din inspiration behvspng

Att inspirera och föreläsa genom Ungas Möjligheter

Behovet och efterfrågan på olika yrkesgrupper varierar och förändras, därför är vi alltid i behov av nya inspiratörer som vill komma ut på skolorna och berätta om sitt yrke och arbetslivsfarenheter för elever. Våra inspiratörer ställer upp helt ideellt och i mån av tid, vilket gör att vi hela tiden vill fylla på vårt nätverk med fler inspiratörer som tycker det är givande och spännande att möta ungdomar.

Är du nyfiken på hur det går till? Eller har du någon i ditt nätverk som du tror skulle passa för uppgiften? Läs mer på vår hemsida och tipsa vänner och bekanta.

Läs mer och registrera dig här Vi söker inspiratörer till vårterminens Framtidsdagar

Vi har redan påbörjat planeringen av vårens Framtidsdagar och vi får många olika typer av önskemål av yrken och branscher som elever är nyfikna på och vill veta mer om. Så roligt!

Känner du någon som jobbar inom det vi listat upp nedan?

- Tipsa och hör av dig till oss! 

 

läkare

kirurg

programmerare

pilot

biomedicinsk analytiker

astrofysiker

musiker, rappare

advokat

läkemedelsutvecklare

apotekare

fastighetsutvecklare

ingenjörer

biokemist

general

antropolog

kriminalteknikerStötta ungdomar i Skåne genom ett stödmedlemskap som julklapp!

 

Som stödmedlem är just du med och bidrar till att fler ungdomar i regionen hittar sin väg till utbildning och jobb, samtidigt som du blir en viktig del av vårt arbete att motverka stress och psykisk ohälsa i skolan.

Varför inte köpa en julklapp som gör skillnad för våra ungdomar i Skåne?

 

Privatperson: 495 kr / året

Ideell förening: 995 kr / året

Företag: 9995 kr / året

 

Öppna swish-appen och skanna QR-koden eller skicka till 123 119 87 53 

Stort tack för att du är med och bidrar!


qrpng


Tack för ett fantastiskt år!

God jul och gott nytt år 

IMG_8699jpg

Den 23 november hade vi styrelsemöte och middag på Elisefarm. Från vänster i bild: Gunnar Lygård, Lotta Andersson, Marita Boström, Lotta Mauritzon, Christina Åkerberg, Anita Schmidt och Sara-Claes Schmidt.