FRAMTIDSDAGAR

Hur kan en Framtidsdag se ut?

Till en Framtidsdag samlar vi olika inspiratörer från arbetslivet under en och samma dag.  Att boka en Framtidsdag är ett populärt och effektivt sätt för skolor att samla motivation, kunskap och yrkesinformation till många elever och klasser under en och samma dag.

Yrken, områden och branscher som representeras under dagen tar vi fram i samråd med skolan och dess önskemål för att matcha elevernas behov och studieinriktning på bästa sätt. 

Nedan ser ni hur upplägget för de olika dagarna kan se ut. 


Halvdag

Heldag

Vi erbjuder även Framtidsdag med fokus på hälsa 

Då stress och psykisk ohälsa är ett stort problem i samhället idag och något som ökat bland ungdomar, vill vi göra vad vi kan för att motverka detta. Sedan början av 2020 har skolor haft möjligheten att boka Framtidsdagar som kombineras med, eller endast fokuserar på hälsa.  


Under en Hälso-dag får eleverna ta del av tips och råd från föreläsare som jobbar inom olika områden inom hälsa. Eleverna får även möta personer som berättar om sina egna livsresor som eleverna många gånger kan känna igen sig i samt inspireras av.  

Med våra Hälso-dagar vill vi att elever ska känna framtidstro och framtidshopp. Att det finns olika vägar att gå i livet och att alla är viktiga.  

Alla Framtidsdagar med fokus på hälsa skräddarsys efter behov. 

Är du intresserad av att anordna en Framtidsdag med fokus på hälsa till dina elever?
Välkommen att ta kontakt så hjälper vi dig! 

Framtidsdagar för årskurs åtta

Till årskurs åtta har vi tagit fram en Framtidsdag som genomsyras av möjligheter och framtidshopp där eleverna kommer få möta inspiratörer från fem utvalda yrkesområden. 
Dagen är ett utmärkt komplement till elevernas PRAO-vecka och för skolor med färre än 200 elever kan ni med fördel slå ihop dagen tillsammans med en annan skola från er kommun. 
Framtidsdagen består av 5 pass där samtliga elever får lyssna till inspiratörer från nedanstående områden: 

  • DIN EKONOMI 
  • ENTREPRENÖRSKAP 
  • BLÅLJUSPERSONAL
  • YRKEN SOM KRÄVER HÖGSKOLEUTBILDNING 
  • PRAKTISKA YRKEN 

Kommuner

Idag har vi avtal med kommunerna: Vellinge, Lomma, Trelleborg, Helsingborg, LundMalmö och Ängelholm

Prenumerera på vårt nyhetsbrev