FRAMTIDSDAGAR

Hur kan en Framtidsdag se ut?

Att boka en Framtidsdag är ett populärt och effektivt sätt för skolor att samla motivation, kunskap och yrkesinformation till många elever och klasser under en och samma dag.

Yrken, områden och branscher som representeras under dagen tar vi fram i samråd med skolan och dess önskemål för att matcha elevernas behov och studieinriktning på bästa sätt. 

Halvdag
yrke & inspiration

Heldag
yrke & inspiration

Framtidsdag för elever i åk 8
tillsammans med Ung Företagsamhet och Swedbank 

Tack vara Stiftelsen Gripen kan 10 skolor i kommunerna Båstad, Höganäs, Örkelljunga, Åstorp och Ängelholm boka en inspirerande Framtidsdag till sina elever i årskurs åtta, under perioden april - oktober 2023. 

Eleverna kommer få ta del av en lärorik och inspirerande dag tillsammans med oss på Ungas Möjligheter, Ung Företagsamhet och Swedbank.

Framtidsdagar med temat hälsa  

Då stress och psykisk ohälsa är ett stort problem i samhället idag och något som ökat bland ungdomar, vill vi göra vad vi kan för att motverka detta. Sedan början av 2020 har skolor haft möjligheten att boka Framtidsdagar som kombineras med, eller endast fokuserar på hälsa.  


Under en Hälso-dag får eleverna ta del av tips och råd från föreläsare som jobbar inom olika områden inom hälsa. Eleverna får även möta personer som berättar om sina egna livsresor som eleverna många gånger kan känna igen sig i samt inspireras av.  

Med våra Hälso-dagar vill vi att elever ska känna framtidstro och framtidshopp. Att det finns olika vägar att gå i livet och att alla är viktiga.  

Alla Framtidsdagar med fokus på hälsa skräddarsys efter behov. 

Är du intresserad av att anordna en Framtidsdag med fokus på hälsa till dina elever?
Välkommen att ta kontakt så hjälper vi dig! 

Boka en Framtidsdag

Kommuner

Idag har vi avtal med kommunerna: Vellinge, Lomma, Trelleborg, Helsingborg, LundMalmö och Ängelholm

Prenumerera på vårt nyhetsbrev