Sommarhälsning från Ungas möjligheter

Äntligen sommar!

Nu är sommaren här och vi hoppas att ni får många härliga dagar i solen.

Snart går vi på Ungas Möjligheter på sommarledighet men innan dess vill vi rikta ett stort tack till alla i vårt nätverk för ett jättefint samarbete under det gångna läsåret.

Under läsåret som varit har vi inspirerat 1518 elever och vi har haft 197 inspiratörer som genomfört 213 pass.

Med ett läsår med spår från pandemin och med oväntade avbokningar har vi dessvärre haft lägre siffror än vanligt. Trots detta, vet vi att det vi gör tillsammans med er har stor betydelse för ungdomarna. När vi läser elevkommentarerna som kommit in, värmer det verkligen i hjärtat och vi får ett kvitto på att det vi gör verkligen rustar elever för framtiden.

Positiv energi och ett ökat tryck på höstens bokningar

Vi märker att skolorna precis som vi, längtar efter riktiga möten vilket vi ser med alla förfrågningar för kommande hösttermin. Bara under perioden augusti till oktober kommer vi nå ut till drygt 1200 elever, vilket gör att vi vågar tro att nästa läsår kommer resultera i riktigt fina siffror.

Mycket glädjande!

Fler inspiratörer till vårt nätverk

Förra veckan skickade vi ut ett nyhetsbrev där vi uppmanade att tipsa kollegor, vänner och bekanta att registrera sig som inspiratörer och tack vare det har några nya tillkommit vilket är jättekul. Stort tack till er som tipsat vidare!

Här hittar ni länken om det är fler personer från ert nätverk som ni tror skulle passa för uppgiften.

" Jag själv vill gärna jobba som projektledare eller i alla fall inom den branschen, tyckte föreläsning gjorde mig ännu mer intresserad och vet nu mycket mer!"

- elevkommentar, St. Petri skola Malmö


Boka Framtidsdagarpng

Framtidsdagar till gymnasieelever

Många skolor har redan bokat in sina Framtidsdagar för höstterminen, så lägg in en påminnelse i kalendern och hör av dig till oss så snart du är tillbaka från din semester så ser vi till att dina gymnasieelever också får en inspirerande Framtidsdag.

Med våra Framtidsdagar bjuder vi in yrkesverksamma personer från näringslivet till er skola. Ni kan välja mellan hel- och halvdagar, där eleverna får möta och lyssna till olika inspiratörer som berättar om sitt yrke och studiebakgrund. Dagen planeras utifrån önskemål och elevernas inriktning.  

Maila oss så hjälper vi dig vidare: kontakt@ungasmojligheter.se


" Vi vill hjälpa våra gymnasieelever att utveckla sin vägledningskompetens inför universitetsstudier och arbetsliv och då är Ungas Möjligheter en utmärkt samarbetspartner."

- Johan Holgersson, rektor - Einar Hansengymnasiet


Glad midsommar önskar vi på Ungas Möjligheter!

Imorgon är det midsommarafton och vi hoppas ni får en riktigt fin och härlig dag med allt som ni tycker hör dagen till. Vår sammanlagda semesterperiod sträcker sig mellan 27/6-15/8 vilket gör att det kan ta lite tid innan vi har möjlighet att återkoppla till er.

 Maila oss på kontakt@ungasmojligheter.se så återkommer vi så fort vi kan.

Ha en fantastisk sommar så ses vi ute på skolorna i höst igen!

 

Soliga hälsningar från

Christina, Lotta och Lotta