Planeringsmöten med skola och näringsliv

Nu är det full fart med planeringsmöten för kommande terminer

Vi vill boka in ett möte med dig också!

Det kanske är nu, mer än någonsin som vi måste komma ihåg att vi har många ungdomar som snart ska ut i arbetslivet. Ungdomar som är fyllda av hopp, drömmar och ambitioner.

Just nu har många elever drabbats av oro och stress på grund av den oväntade och annorlunda studiesituationen som drabbat dem. Oavsett om situationen snart skulle återgå till något som liknar den normala, är det många av dessa elever som känner stor ängslan för den arbetslöshet som bara ökar.

Vi på Ungas Möjligheter är övertygade om att vi tillsammans med region, skola och arbetsliv kan hitta de bästa lösningarna för att fortsätta inspirera våra elever. För visst ska unga i Skåne känna framtidstro och framtidshopp när det kommer till att välja sin väg till sitt framtida yrke?

Vi ställer inte in, vi ställer om!

Precis som många andra verksamheter och branscher, väljer vi att se den här situationen som en spännande utmaning och väljer att ställa om.

Absolut inte ställa in!

Ingen vet hur situationen kommer se ut i höst, och kan inte vi och ni, våra inspiratörer från arbetslivet träffa gymnasieelever i skolan, så kan vi istället träffa dem digitalt.

Vi uppmuntrar alla i vårt nätverk, företag och inspiratörer att gärna komma med idéer på hur vi tillsammans kan göra oss mer digitala och hitta fler vägar för att nå ungdomar i gymnasieskolor. Kanske har du erfarenhet från att hålla digitala presentationer och webbinarier? 

Hör av dig till oss. Ni behövs!Samarbete med Therese Wallter 
En satsning för skolår åtta 

theresewallterjpg

Tillsammans med Therese Wallter, tidigare handbollsspelare i Sveriges landslag kommer vi genomföra en satsning för högstadieelever i årskurs åtta.

Therese brinner för utveckling och framtiden. Hon vill skapa glädje och vilja framåt för ungdomar. Idag jobbar hon som föreläsare och workshopledare där hon drivs av utveckling av individen och hon jobbar med allt från ungdomar i skolan och idrottsföreningar till organisationer och ledningsgrupper.

Vi på Ungas Möjligheter är så glada och tacksamma att Therese kommer vara delaktig i vår resa att stötta och hjälpa ungdomar framåt.

Känner du någon som har ett praktiskt yrke?

kreativt yrkejpg

Just nu har vi ett projekt på gång med skolår åtta. Här behöver vi fylla på med inspiratörer från arbetslivet med praktiska och kreativa inriktningar. Kanske känner du någon som jobbar som florist, snickare, VVS-konsult, elektriker, hantverkare eller som något annat spännande? Tipsa ditt nätverk, vänner och bekanta och be dem kontakta oss!

Starta hösten med inspiration till dig och dina kollegor


bild_talare_tillsammansjpg

Det är dags att blicka fram mot något positivt! Varför inte boka in en inspirerande föreläsning till dig och dina kollegor i höst?

Läs mer om detta under fliken professionella talare.

Vill du bli stödmedlem?

Vi har öppnat upp för privatpersoner som vill engagera sig för regionens unga, genom ett stödmedlemskap för 250 kr/år. Mindre företag kan stötta genom ett stödmedlemskap på 5000 kr/år.

Öppna Swish och skanna QR-koden, eller knappa in: 123 119 8753. OBS: uppge din e-post i meddelandet så vi enkelt kan komma i kontakt med dig.

Mer om partnerskap och stödmedlemskap.


qrpng

Frågor och funderingar?

Om du har några frågor eller funderingar kring våra planer för hösten, avtal eller framtidsdagar är du varmt välkommen att höra av dig till Christina Åkerberg, verksamhetschef 070-6727249, christina@ungasmojligheter.se