Framtidsdag på Gymnasieskolan Vipan 23 september


Förra onsdagen den 23 september genomförde vi en Framtidsdag tillsammans med gymnasieskolan Vipan i Lund - och vilken dag det blev! 

Vi blev varmt välkomnade och omhändertagna av skolans SYV:are och lärare som planerat dagen tillsammans med oss.  

På plats hade vi 10 inspiratörer från vårt talarnätverk som genomförde 40 pass och mötte ca 150 elever i 5 olika klasser. Det var ett tight schema, men trots det fick vi hop dagen som blev en riktigt succé. 

Inspirationspassen handlade om allt från berättelser om vägen ut i arbetslivet, personligt varumärke vid jobbsökande, psykisk hälsa och massor av inspiration och motivation som förbereder eleverna för arbetslivet. 


elever_ vipanjpg
På bild från vänster: Max Svensson, Oliver Christersson, Erik Lindvall

Eleverna Max Svensson, Oliver Christersson och Erik Lindvall som läser tredje året på Bygg- och anläggningsprogrammet, berättade att det var första gången de fått besök av representanter från arbetslivet och att de var jättenöjda med dagen som de upplevde mycket lärorik och motiverande.  


gruppbildjpg

Inspiratörer som medverkade under dagen: Micke Darmell, Ann-Christine Ruuth, Torkild Sköld, Peter Åberg, Helene Arvidsson, Lou Rossling, Dennis Westerberg, Kalle Rosensköld, Tomas Lydahl, SaraClaes och Christina Åkerberg.