Äntligen sommarlov!

Vilket läsår vi kan lägga bakom oss!

Vi i Ungas möjligheter överlevde en uppstart mitt i en pandemi! Jag vill nu ödmjukt rikta ett STORT TACK till alla er som varit med oss detta läsår. Lärare, studie- och yrkesvägledare, rektorer, utbildningsdirektörer, företagsledare, samarbetspartners och till alla elever som vi trots distansstudier och restriktioner lyckats träffa digitalt eller live. Vi är ingenting utan er. Det är tillsammans vi gör skillnad.


Många möten trots en pandemi med restriktioner

Vi har trots allt mött 8000 elever med 516 inspirationspass och med 359 inspiratörer. Vi har haft verksamhet i Malmö, Lund, Helsingborg, Landskrona, Vellinge, Lomma, Trelleborg, Ängelholm, Höganäs, Åstorp, Båstad, Svedala, och Örkelljunga vilket innebär 12 av 33 kommuner.

Målet är att vi 2025 ska kunna erbjuda verksamhet i Skånes 33 kommuner och att vi då hoppas nå ut till 100 000 elever varje läsår!


Vi letar nu företag som vill vara med och växa tillsammans med oss. Företag som precis som vi vill bidra till en framtida säker kompetensförsörjning, färre tomma hål bland bristyrken och specialkompetens. Företag som vill komma ut i klassrummen och möta morgondagens arbetskraft med sina idéer och frågor. I klassrummen vet vi att det blir magiska möten där alla är vinnare.


 Två nya samarbeten 

Samarbete med BDO

Det är så glädjande att få berätta att vi nu har ett samarbete med BDO i Skåne. Ett samarbetet som möjliggör vårt fortsatta arbete - att tillsammans med skola och näringsliv skapa de bästa förutsättningarna för ungdomar i regionen att hitta sin väg ut i arbetslivet.

BDO erbjuder tjänster inom affärsrådgivning, revision, skatt och outsourcing av redovisning och lön. De har ett tjugotal kontor runt om i Sverige med ett av världens största nätverk inom revisions- och konsultorganisationer, i fler än 160 länder.

Vi är så tacksamma och glada över att BDO ser ungdomarnas behov och väljer att vara en del av vårt nätverk för att stärka samarbetet med skolorna i regionen.

Läs mer om BDO

 här.


Samarbete med Stiftelsen Gripen

Vi är också oerhört tacksamma att vi nu fått ett samarbete med Stiftelsen Gripen som ger alla åttor i Höganäs, Båstad, Ängelholm, Åstorp och Örkelljunga möjligheten att få ta del av våra Digitala Framtidsdagar under läsåret 21/22.

Stiftelsen Gripen är en av nordvästskånes största allmännyttiga stiftelser som vill bidra till det bättre för regionens utveckling och invånare. Stort tack för att ni tror på Ungas Möjligheter och tillsammans med oss vill jobba för att skapa framtidstro och framtidshopp för ungdomar i Skåne. Läs mer om Stiftelsen Gripen

här. 


Stolt och glad vill jag avsluta detta läsår med att önska dig en fin sommar.

Kraftsamla och njut så ses vi igen i augusti!

/ Christina Åkerberg - Verksamhetschef